DIY Kerstkaarten

De laatste jaren kocht ik mijn kerstkaarten. Ik heb ze ook weleens zelf gemaakt, maar dat is al heel wat jaren geleden. Dit jaar besloot ik weer eens eigengemaakte kerstkaarten te versturen. Elk jaar bewaar ik de kerstkaarten en gooi ik ze bij het oud papier als die voor het nieuwe jaar zijn geschreven. Dit jaar deed ik dat anders. In plaats van de kaarten bij het oud papier te gooien, heb ik ze dit jaar gebruikt om nieuwe kerstkaarten te maken. Hieronder mijn stappenplan…

Wat heb je nodig?

benodigdheden

* Oude kerstkaarten

* Snijmat, ijzeren liniaal, hobbymes(je)

* Lijm

* Blanco kaarten

* Sterretjes

(* Stempel “Merry Christmas and a Happy New Year (kocht ik bij de Hema))

(* Aardappel om een vierkante stempel te maken, als je die niet hebt)

(* Stempelkussen)

 

1. Allereerst snij je de kerstkaarten in reepjes.

benodigdheden reepjes karton

Als je gebruik maakt van de lijnen op de mat, heb je binnen no-time een heleboel strookjes. Kijk maar 🙂

benodigdheden reepjes

2. Pak nu een blanco kaart en leg vier strookjes van verschillende lengtes op de kaart in de vorm van een kerstboom. Als jij vindt dat het lijkt op een kerstboom, lijm je de stroken vast. Boven de kortste strook plak je vervolgens een ster en onderaan de boom plak je een wat groter vierkant. Tenslotte stempel je de tekst er op en klaar is je kerstboomkaart.

benodigdheden kerstboom af

Bij het maken van deze kaart heb ik de stroken zo recht mogelijk neergelegd. Bij de volgende kaarten maakte ik de boom wat speelser door de stroken wat schever te plakken. Ook verving ik het grotere vierkant voor een stempel, die ik zelf maakte van een aardappel. Na deze veranderingen zien mijn kerstboomkaarten er zo uit:

benodigdheden kerstboom af avond

Omdat ik alleen kerstbomen wat saai vond en ik een sjabloon van een kerstbal op een van de oude kerstkaarten vond, besloot ik een tweede soort kaart te maken nl. een kerstballenkaart.

3. Trek aan de binnenkant van de kaart op een willekeurige plek het sjabloon om. Knip uit en plak de kerstbal op een blanco kaart.

benodigdheden kerstbal

4. Stempel je tekst er op en klaar is je kaart. Ik stempelde de tekst twee keer omdat ik dat mooier vond, maar dat hoeft natuurlijk niet.

benodigdheden kerstbal af

Mijn kerstkaarten voor dit jaar zijn klaar. Nu nog de enveloppen schrijven en de postzegels plakken… en ik ben klaar voor dit jaar 🙂

benodigdheden totaal kaarten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s